ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


AMBROZIE
DIN MILA LUI DUMNEZEU,
EPISCOP AL GIURGIULUI

Iubitului nostru cler,
cinului monahal și drept‑credincioșilor creștini,
har și pace de la Dumnezeu,

iar de la Noi, arhierească binecuvântare!

„(...) Mulți dintre dumneavoastră v‑ați împărtășit cu trupul și sângele Domnului. Nu îngăduiți să vă fie spre osândă, ci spre viață veșnică! Căutați lumina cea neapusă a Învierii și nu strălucirea obositoare a sărbătorii lumești. Nu cădeți pradă cuvintelor deșarte, căci la Paște nu ne urăm unii celorlalți „Sărbători fericite!”, ci mărturisim că „Hristos a înviat!”, a scris Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, în Pastorala sa la Învierea Domnului.  

PS Episcop spune că trebuie lăsate la o parte invidia și ura, dușmăniile și vorbele de ocară. Un creștin trebuie să se împace cu cei ce i-au greșit și să ierte.

"Nu uitați că, țintuit pe cruce, Hristos a iertat, nu a blestemat. Fiți cu luare aminte la toate cele ce se petrec în jurul nostru și nu vă amăgiți că se poate afla ceva fără de rânduiala lui Dumnezeu", mai scrie Episcopul Giurgiului.

Preasfințitul Ambrozie, Episcopul Giurgiului: "Nu este vreme de pierdut în a ajuta, nu mai este loc de ură și de ranchiună"

"Ceea ce se petrece în țara vecină, Ucraina, este o tragedie și nu există nicio justificare pentru toate ororile pe care cei de acolo sunt nevoiți să le trăiască. Nu poți să‑ți justifici intervenția militară în fața mamei ce și‑a îngropat copilul, a copilului ce și‑a pierdut părinții, a celor neputincioși ce s‑au văzut nevoiți să ia drumul pribegiei", scrie Episcopul.

"Noi înșine nu putem face multe, însă puținul pe care‑l avem de oferit să nu‑l ascundem, ci să‑l dăruim celor ce au cu adevărat nevoie în momentele acestea", a scris episcopul Giurgiului.

Citiți aici întreaga Pastorală de Sfintele Paști.