ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Ministerul Afacerilor Externe a anunțat miercuri că știrea vehiculată în spațiul public conform căreia Iordania și-ar retrage ambasadorul din România se bazează pe informații false.  Reacția vine după ce un post de televiziune a anunțat că Iordania îl retrage pe ambasadorul din România.

Precizarea MAE: ”Cu privire la știrea apărută în mass-media conform căreia Iordania și-ar retrage ambasadorul din România, precizăm că Excelența Sa domnul Saker Malkawi, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Regatului Hașemit al Iordaniei în România, și-a prezentat scrisorile de acreditare la data de 21 octombrie 2014 și, recent, conform uzanțelor diplomatice, a anunțat MAE despre încheierea mandatului său în țara noastră. A solicitat, de asemenea, conform cutumelor diplomatice, întrevederi de rămas bun la președintele României, prim-ministrul României și ministrul Afacerilor Externe. Precizăm, de asemenea, că elementele vehiculate în spațiul public cu privire la o 'retragere' a ambasadorului Regatului Hașemit al Iordaniei la București se bazează pe informații false”, arată MAE prin intermediul unui comunicat.

În martie, Regele Iordaniei, Abdullah al II-lea, și-a anulat vizita oficială în România după anunțul premierului Viorica Dăncilă privind decizia de a muta Ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim.