ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut marți mai multe precizări despre începerea noului an școlar, într-o conferință de presă partajată cu ministrul Sănătății.

Monica Anisie a anunțat că au fost elaborate ghidurile metodologice pentru organizarea și desfășurarea activităților în cadrul unităților de învățământ. Ghidurile sunt adresate fiecărui nivel al învățământului preuniversitar: preșcolar, primar, gimnazial, liceal.

Monica Anisie a menționat că aproximativ 94.000 de profesori au fost deja formați, iar pentru alții sunt în derulare programe de formare.

Ministerul Educației a pregătiti și o serie de modalități de interacțiune cu elevii, părinții și profesorii: portalul de informare educatiacontinua.edu.ro și câteva linii telefonice.

„Am decis să deschid o linie de telverde la Ministerul Educației, o linie care va fi dedicată răspunsurilor adresate de către părinți și elevi, iar pentru directorii de unități de învățământ și pentru autoritățile publice locale care doresc să acceseze fonduri europene voi deschide o altă linie de telverde, pentru a veni în sprijinul acestora”, a precizat Monica Anisie, citată de Radio România Actualități.

După conferința de presă comună a miniștrilor Educației și Sănătății, au apărut și primele reacții critice din partea reprezentanților opoziției. De exemplu, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că guvernul PNL oferă propagandă în loc de soluții, o „țeapă” care pe el îl determină să se mai gândească dacă își va trimite sau nu copilul la școală în acest an.

„Am urmărit conferința de presă a miniștrilor Educației și Sănătății în speranța că o să văd un plan pentru deschiderea școlilor. Mi-am luat țeapă! În loc de soluții am asistat la aceeași acțiune de propagandă găunoasă în care Guvernul Orban excelează. Ce am înțeles, totuși?

1. Că nu sunt tablete pentru învățământ online.
2. Că nu sunt măști pentru copii și pofesori.
3. Că renuntă la declarația pe propria răspundere a părinților. (o lecție pe care o avem de învățat: și niște guvernanți proști cedează la presiune publică!)
4. Că decizia despre cum va începe școala se amână!

Devine destul de vizibil că Orban și ai lui încearcă să se spele pe mâini și pasează răspunderea către autoritățile locale, în ceasul al 24-lea!

Ce nu am înțeles?
1. Ce înseamnă „zona de izolare pentru copiii care au simptome”?
2. Care vor fi urmările psihice pentru copiii care vor fi izolați în aceste „camere de pedeapsă”? Dacă în acea „cameră de pedeapsă” vor fi 10 copii, dintre care 9 au doar o răceală și unul are COVID-19, ce șanse au cei 9 să nu se infecteze?
3. De ce nu iau în calcul reducerea numărului de ore și cum se gândesc ei că niște copii de 7-8 ani vor putea să stea cu masca pe față 5-6 ore?
4. De ce nu iau în calcul începerea școlii la ore diferite pentru a gestiona aglomerația de început și să aibă pauzele în intervale diferite?

Am pierdut mai bine de o oră în speranța că mă vor convinge să-mi trimit copilul cel mic în clasa pregătitoare. Dar după bâlbele celor doi cred că Tudor va mai sta un an la grădiniță”, a explicat Călin Popescu Tăriceanu, marți, pe pagina lui de Facebook