ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nicușor Dan merge pe urmele lui Traian Băsescu, cu declarația sa devenită celebră "Iarna nu-i ca vara". În fața situației cu care se confruntă Capitala, proaspătul primar a fost silit să afirme: „Va fi o problemă, iarna asta va fi greu, dar iarna viitoare nu va mai fi așa de greu” 
 
Premierul Ludovic Orban îi trasează deja direcții proaspăt alesului primar al capitalei. Acesta îi transmite primarului ales, Nicușor Dan, să facă o analiză serioasă pentru că ar fi multe datorii la primăria generală, iar ELCEN nu are bani să cumpere agentul termic. Furnizarea căldurii pentru bucureșteni este pusă sub semnul întrebării, dă de înțeles premierul Ludovic Orban, potrivit Antena3.

”Primul și cel mai important lucru care trebuie să se întâmple este o analiză foarte serioasă a ceea ce e la Primăria Capitalei. Eu pot să vă spun că azi datoriile sunt de peste 4 miliarde de lei.

Începe iarna, trebuie să înceapă furnizarea căldurii. Nu numai că RADET a dat faliment, târând o datorie de 800 de milioane, Termoenergetica, o societate înființată de mai puțin de doi ani, deja a acumulat - pentru că nu a fost alimentată cu subvenția pentru diferența de preț de la bugetul Consiliului General, de la bugetul Primăriei - o datorie de aproape 600 de milioane pe care o are către ELCEN, care ELCEN nu poate să mai furnizeze dacă nu are bani, pentru că nu mai poate să cumpere combustibil”, a declarat Ludovic Orban. 

Nicușor Dan, primarul general ales al Capitalei, a fost marți la o întâlnire cu reprezentanții ELCEN, unde a constatat situația dificilă a sistemului de termoficare. Asta în condițiile în care Dan recunoștea cu o zi în urmă că singurele soluții pentru această iarnă vor fi intervențiile mai rapide la avariile din cartiere.

Nicușor Dan s-a întâlnit cu unul din specialiștii sistemului de termoficare a Capitalei, ELCEN, și a făcut o constatare serioasă pe care a anunțat-o public și pe rețelele de socializare.

"M-am întâlnit azi cu Claudiu Crețu, administratorul special al ELCEN, unul dintre specialiștii sistemului de termoficare al Capitalei. Am vrut să văd concret cum s-a lucrat în ultimii ani de zile în domeniul termoficării și m-am convins din nou că sistemul de termoficare din București e într-o situație foarte dificilă.", spune Nicușor Dan, în postarea de pe Facebook.

"Nu trebuie să pierdem timpul, ci să venim cu soluții”.

Cu o seară în urmă, Nicușor Dan recunoștea în cadrul unei emisuni televizate că nu va putea rezolva problema lipsei apei calde, dar are o soluție: va asigura intervenția la avarii.  

"E important de aceea să punem împreună, cât mai repede, cele mai bune idei și soluții pentru rezolvarea problemelor de sistem, dar și a urgențelor privind apa caldă și căldura. E un proces greu și nu trebuie să pierdem timpul, ci să venim cu soluții.", este îndemnul cu care primarul general ales al Capitalei își încheie mesajul de pe Facebook.

Foto: EVZ

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews