ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 

Departamentul de Justiție al SUA lansează o amplă acțiune de a combate ceea ce a numit „amenințările violente” împotriva oficialilor școlilor și a profesorilor. În realitate, este vorba de rezistența părinților elevilor la restricțiile COVID, inclusiv față de vaccinare.

„Amenințările la adresa funcționarilor publici nu sunt numai ilegale, ele sunt împotriva înseși valorilor noastre naționale”, a declarat luni Procurorul General Merrick Garland, citat de Fox News.

„Cei care își dedică timpul și energia pentru a se asigura că copiii noștri primesc o educație potrivită, într-un mediu sigur, merită să își poată desfășura activitatea fără a se teme pentru siguranța lor”, a adăugat el.

Garland a dat dispoziție FBI și procuraturii să organizeze ședințe cu șefii poliției locale, de stat și de federale în următoarele 30 de zile, în care să discute măsuri pentru a combate ceea ce Departamentul de Justiție a numit „tulburătoarea tendință” de hărțuire și amenințare a oficialilor din școli.

De asemenea, Departamentul de Justiție va forma și un grup de lucru care să identifice mijloace de a-și utiliza puterile pentru a pune sub acuzare „infracțiunile” părinților și pentru a asista juridic poliția locală în incidentele care nu ar putea fi încadrate la „infracțiuni federale”.

Specialiști pregătiți anume vor asista direcțiunile școlilor pentru a identifica comportamentele ce ar putea fi catalogate drept amenințări, precum și a-i ajuta să raporteze incidentele agențiilor de forță.

Criticii din opoziție au taxat însă dispoziția Departamentului de Justiție drept o tentativă a administrației Biden de a-i intimida pe părinți, pentru a nu-și exercita drepturile ce le revin potrivit Primului Amendament. 

Primul amendament al Constituției SUA garantează libertatea religioasă, de expresie, de protest, de petiționare și libertatea presei.

Escaladarea presiunilor asupra părinților survine la numai patru zile după ce o organizație reprezentând o parte din direcțiile școlare a cerut ajutor administrației Biden și agențiilor de forță față de ceea ce susține că este creșterea amenințărilor din partea părinților, ca reacție la înăsprirea restricțiilor COVID, inclusiv a presiunilor de vaccinare a elevilor.

Se așteaptă ca Statele Unite să înceapă cât mai curând vaccinarea copiilor cu vârste de 5-11 ani.