ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prețurile petrolului au ajuns la cel mai scăzut nivel de la începutul lunii ianuarie, după ce Wall Street Journal a raportat că Arabia Saudită și alți producători de petrol OPEC iau în considerare creșterea producției zilnice cu până la jumătate de milion de barili, informează Timpul.md.

Wall Street Journal raportează că această creștere va fi discutată la reuniunea OPEC+ de pe 4 decembrie.

În schimb, agenția de presă saudită citează o declarație a ministrului Energiei al țării, conform căreia Organizația ”nu discută nicio decizie înainte de întâlnire”.
 
El a indicat că s-ar putea stabili chiar o reducere a producției, în scopul ”echilibrării cererii și ofertei”.

Un alt factor care a influențat scăderea prețurilor țițeiului sunt temerile legate de înăsprirea măsurilor anti-Covid în China, ceea ce ar duce la reducerea cererii.

Prețul țițeiului Brent a scăzut cu 4,07 dolari (-4,7%), până la 82,93 dolari pe baril, iar cel pentru țițeiul U.S. West Texas Intermediate a scăzut cu 4,48 dolari (-5,6%), la 75,60 dolari, mai scrie sursa citată.