ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cazul Caracal aduce o premieră pentru criminaliști: procurorii cer ajutorul fizicienilor de pe Platforma Măgurele pentru a afla dacă rămășițele arse pe care le-au găsit în pădure aparțin Luizei Melencu,  informează TVR.


După mai multe săptămâni de când Gheorghe Dincă a indicat locul în care ar fi aruncat rămășițele Luizei Melencu după ce ar fi ars cadavrul și după ce specialiștii INML au încercat să extragă fără succes ADN din resturile osoase, anchetatorii caută răspunsuri în altă parte.
Potrivit TVR, unele probe au fost trimise specialiștilor de la Institutul de la Măgurele. Surse autorizate susțin că au fost comparate urmele de reziduuri din butoiul în care Dincă ar fi ars trupurile victimelor sale cu cele găsite pe fragmentele osoase calcinate.

La institutul din Măgurele există un tomograf mult mai puternic decât aparatele similare de la INML și Institutul Național de Criminalistică.

Surse autorizate susțin că Dincă ar fi folosit plastic, polistiren și resturi din componente electronice atunci când ar fi incinerat trupul Luizei Melencu. În urma arderii, elementele fizico-chimice ale acestor materiale ar fi rămas impregnate atât în rugina recipientului cât și pe oasele calcinate. Toate aceste detalii ar fi reieșit în cursul analizelor făcute la Măgurele.

Surse autorizate susțin că, dacă se adaugă mărturia lui Dincă și probele ridicate din locuința acestuia, suspectul din Caracal poate fi acuzat de omor.

Surse judiciare spun că Luiza ar fi fost omorâtă după 6 zile de violuri și tortură. Factorul declanșator pentru uciderea tinerei a fost, conform declarațiilor lui Dincă, atunci când Luiza i-ar fi ironizat bărbăția.