Spitalul Județean din Oradea este obligat să plătească daune morale unei femei care s-a ales cu o infecție nosocomială în timpul internării la maternitate. Decizia judecătorilor este definitivă, iar spitalul trebuie să-i achite femeii 50 de mii de lei, scrie bihon.ro.
Instanțele orădene au acordat despăgubiri morale în valoare de 50.000 lei unei orădence care a reclamat că a fost contaminată cu o infecție nosocomială în timpul internării la Secția de Obstetrică Ginecologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea. Sentința, pronunțată inițial de Judecătoria Oradea, a fost menținută, săptămâna trecută, și de Tribunalul Bihor, după cum au anunțat, luni seară, avocații femeii.
Hotărârea a fost pronunțată într-un proces de pretenții pe care orădeanca l-a declanșat în 2016, ca urmare a unor probleme medicale cu care, spune ea, s-a ales după o operație de cezariană din primăvara anului 2013.

Potrivit acțiunii pe care a înaintat-o instanței, imediat după internare, i s-au făcut investigații medicale care au arătat că este sănătoasă. Ulterior, însă, după intervenția chirurgicală, a început să se simtă rău. Avea febră, amețeli, dar medicii au decis să o lase acasă, prescriindu-i, totuși, un tratament medicamentos.

Cu toate acestea, starea ei s-a înrăutățit, iar din analizele care au urmat, s-a stabilit că problemele erau cauzate de infectarea cu stafilococ hemolitic, o bacterie care poate provoca o serie de afecțiuni, de la infecții superficiale ale pielii, până la boli grave, ca de pildă septicemie sau meningită.

Cazul a fost înregistrat și în Registrul de Evidență a Infecțiilor Intraspitalicești al Spitalului Județean, unde orădeanca a fost din nou internată, în perioada 17 iunie - 25 iunie 2013, pentru tratarea complicațiilor.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews