ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Spitalul Județean din Oradea este obligat să plătească daune morale unei femei care s-a ales cu o infecție nosocomială în timpul internării la maternitate. Decizia judecătorilor este definitivă, iar spitalul trebuie să-i achite femeii 50 de mii de lei, scrie bihon.ro.
Instanțele orădene au acordat despăgubiri morale în valoare de 50.000 lei unei orădence care a reclamat că a fost contaminată cu o infecție nosocomială în timpul internării la Secția de Obstetrică Ginecologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea. Sentința, pronunțată inițial de Judecătoria Oradea, a fost menținută, săptămâna trecută, și de Tribunalul Bihor, după cum au anunțat, luni seară, avocații femeii.
Hotărârea a fost pronunțată într-un proces de pretenții pe care orădeanca l-a declanșat în 2016, ca urmare a unor probleme medicale cu care, spune ea, s-a ales după o operație de cezariană din primăvara anului 2013.

Potrivit acțiunii pe care a înaintat-o instanței, imediat după internare, i s-au făcut investigații medicale care au arătat că este sănătoasă. Ulterior, însă, după intervenția chirurgicală, a început să se simtă rău. Avea febră, amețeli, dar medicii au decis să o lase acasă, prescriindu-i, totuși, un tratament medicamentos.

Cu toate acestea, starea ei s-a înrăutățit, iar din analizele care au urmat, s-a stabilit că problemele erau cauzate de infectarea cu stafilococ hemolitic, o bacterie care poate provoca o serie de afecțiuni, de la infecții superficiale ale pielii, până la boli grave, ca de pildă septicemie sau meningită.

Cazul a fost înregistrat și în Registrul de Evidență a Infecțiilor Intraspitalicești al Spitalului Județean, unde orădeanca a fost din nou internată, în perioada 17 iunie - 25 iunie 2013, pentru tratarea complicațiilor.