ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Louisiana a impus miercuri afișarea celor "Zece Porunci" în toate sălile de clasă din acest stat conservator din sudul Statelor Unite, o premieră care relansează dezbaterea despre separarea bisericii de stat, notează AFP, citat de Agerpres.

Guvernatorul republican al Louisianei, Jeff Landry, a promulgat un proiect de lege care prevede această afișare în toate școlile publice - de la grădiniță la universități -, finanțate de stat, începând cu anul viitor.

"Pentru că, dacă vrem să respectăm statul de drept, atunci trebuie să plecăm de la legea inițială, cea a lui Moise", a spus el în timpul unei ceremonii de semnare.

Legea prevede ca cele "Zece Porunci" să fie afișate pe postere sau într-un "cadru suficient de larg și cu un font adaptat pentru a fi lizibil".

Marea organizație americană pentru apărarea libertăților, ACLU, a indicat imediat că va duce problema în instanță.

"Legea încalcă separarea dintre biserică și stat și este în mod clar neconstituțională", a spus ea într-un comunicat.

Primul amendament al Constituției Statelor Unite interzice stabilirea unei religii naționale sau preferința unei religii față de alta.

Alte state conservatoare din "Centura biblică" din sudul Statelor Unite au încercat să adopte măsuri similare, dar este prima dată când un stat a înscris acest lucru în lege.