ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorul Secției Speciale care instrumentează dosarul deschis după ce au fost formulate acuzații de fraudă electorală la Sectorul 1 după alegerile locale din septembrie 2020 a decis expertizarea tuturor buletinelor de vot și a proceselor-verbale, informează Gandul.ro.

Toate buletinele de vot și procesele-verbale de la alegerile locale din 2020 din Sectorul 1 vor fi expertizate și renumărate la decizia procurorului de caz.
 
”A fost decisă expertizarea conținutului fiecărui sac cu voturi și cu procese verbale, aceastea urmând a fi, cu ocazia acestei proceduri, renumărate. Pentru a realiza această expertiza este, însă, nevoie,  de polițiști care să fie detașați și angrenați în acțiunea extrem de laborioasă, dar și de spatii adecvate, securizate, acolo unde sacii vor fi, pe rând, deschiși pentru a se trece la numărarea conținutului acestora”, au precizat sursele judiciare citate de Gândul.ro.
 
Întreaga operațiune va fi finalizată în câteva luni, urmând ca dosarul să fie finalizat până la finele anului viitor, au mai precizat sursele citate de Gândul.

Ar fi prima dată în istoria României când se întâmplă ca după alegeri să se întâmple acest lucru.
 
La doar câteva zile după alegeri, în spațiul public au apărut imagini de pe camerele de supraveghere din incinta sălii în care erau depozitați sacii cu buletinele de vot și în care sunt surprinse  mai multe persoane care cotrobăiau în saci.