Medicul de origine română Angela Sirigu a reușit o perfomanță uluitoare alături de echipa sa de medici din Franța pe care a condus-o: a trezit un tânăr în vârstă de 35 de ani din starea de comă în care se afla de 15 ani, relatează b1.ro.
 
Angela Sirigu, cercetătoare la Institutul de științe cognitive „Marc Jeannerod'” a realizat în premieră împreună cu echipa sa de medici o operație de stimulare a nervului vag.

Starea bărbatului a rămas neschimbată de 15 ani și nu răspundea la niciun stimul, iar ochii îi erau închiși în cea mai mare parte a zilei. Când îi deschidea, privea într-un punct fix.

"Am fost teribil de fericiți când am văzut că reacționează”, a spus Dr. Sirigu. "Pacientul acesta este copilul nostru, al echipei. Ne-am atașat foarte tare de el, pentru că a fost primul nostru pacient.
Chiar dacă avea privirea îndreptată spre mine, știam clar că nu mă vede, se uită în gol”, a mai spus doctorița Sirigu.

"Ochii i se mișcau că și cum m-ar fi urmărit cu privirea. A început să răspundă la solicitări, cum ar fi aceea de a se întoarce de pe partea stânga, pe partea dreapta. Când un medic l-a rugat să zâmbească, bărbatul  a reacționat prompt, ridicându-și obrazul stâng”, a relatat doctorița.

"Când echipa i-a pus muzica favorită, a compozitorului francez Jean-Jacques Goldman, pacientului au început să-I curgă lacrimi pe obraz. E posibil să fie o coincidență, dar de ce a plâns tocmai ascultând muzică preferată? Este foarte clar că este vorba de o reactie emoțională”, a spus Sirigu. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews