ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medicul de origine română Angela Sirigu a reușit o perfomanță uluitoare alături de echipa sa de medici din Franța pe care a condus-o: a trezit un tânăr în vârstă de 35 de ani din starea de comă în care se afla de 15 ani, relatează b1.ro.
 
Angela Sirigu, cercetătoare la Institutul de științe cognitive „Marc Jeannerod'” a realizat în premieră împreună cu echipa sa de medici o operație de stimulare a nervului vag.

Starea bărbatului a rămas neschimbată de 15 ani și nu răspundea la niciun stimul, iar ochii îi erau închiși în cea mai mare parte a zilei. Când îi deschidea, privea într-un punct fix.

"Am fost teribil de fericiți când am văzut că reacționează”, a spus Dr. Sirigu. "Pacientul acesta este copilul nostru, al echipei. Ne-am atașat foarte tare de el, pentru că a fost primul nostru pacient.
Chiar dacă avea privirea îndreptată spre mine, știam clar că nu mă vede, se uită în gol”, a mai spus doctorița Sirigu.

"Ochii i se mișcau că și cum m-ar fi urmărit cu privirea. A început să răspundă la solicitări, cum ar fi aceea de a se întoarce de pe partea stânga, pe partea dreapta. Când un medic l-a rugat să zâmbească, bărbatul  a reacționat prompt, ridicându-și obrazul stâng”, a relatat doctorița.

"Când echipa i-a pus muzica favorită, a compozitorului francez Jean-Jacques Goldman, pacientului au început să-I curgă lacrimi pe obraz. E posibil să fie o coincidență, dar de ce a plâns tocmai ascultând muzică preferată? Este foarte clar că este vorba de o reactie emoțională”, a spus Sirigu.