ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Nicolae Ciucă a transmis, sâmbătă, în cadrul vizitei oficiale efectuate în Egipt, că România valorifică oportunitățile excelente oferite de cooperarea economică și politică cu Egiptul și le concretizează în proiecte de dezvoltare menite să aducă prosperitate țărilor noastre, relatează Adevărul.

„Mi-am exprimat, în cadrul întrevederii pe care am avut-o cu prim-ministrul Republicii Arabe Egipt, Mostafa Madbouly, dorința de a accelera colaborarea și de a încuraja oamenii de afaceri din cele două țări să inițieze proiecte comune, în special în parteneriat public-privat, cu atât mai mult cu cât atât România, cât și Egiptul sunt porți de acces către cele mai importante piețe economice integrate:
 
Uniunea Europeană, respectiv Zona continentală africană de liber schimb”, a transmis premierul, după întâlnirea cu omologul egiptean, la Cairo.

Astăzi, premierul se va întâlni cu președintele Republicii Arabe Egipt, Abdel Fattah el-Sisi, și cu ministrul petrolului și resurselor minerale, Tarak El Molla. La final, premierul român va participa la Forumul de afaceri Egipt-România și va semna mai multe memorandumuri bilaterale, anunță Mediafax.