Sesiune extraordinară a Parlamentului de la 1 iulie și înființarea unei comisii „pentru fraudele de la votul de la alegerile europarlamentare din data de 26 mai'' au fost două dintre subiectele discutate în ședința coaliției de guvernare, a menționat luni premierul Viorica Dăncilă.

„Am avut o ședință de coaliție unde am abordat trei teme principale. Prima a fost referitoare la înființarea unei comisii pentru fraudele la votul de la alegerile europarlamentare din data de 26 mai, am văzut că au apărut foarte multe sesizări în spațiul public și considerăm că este necesară o comisie la nivel de Parlament care să analizeze aceste sesizări, pentru că avem o datorie față de populație pentru aflarea adevărului. Al doilea subiect a fost cel legat de referendum, după cum știți, s-a înființat o comisie la nivelul Parlamentului unde căutăm soluții, astfel încât votul din Diaspora să fie un vot al tuturor cetățenilor, alegeri la care să participe toți cetățenii din Diaspora. Alianța PSD-ALDE merge pe două posibilități, una - votul anticipat prelungit și cealaltă - votul prin corespondență", a spus Dăncilă la Palatul Parlamentului, după ședința coaliției de guvernare.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews