Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, joi, că va da o ordonanță de urgență pentru înăsprirea pedepselor aplicate criminalilor, violatorilor și pedofililor, prin care va introduce inclusiv pedeapsa închisorii pe viață, informează Agerpres.

„Am spus că vreau sancțiuni drastice pentru criminali, violatori și pedofili. Voi da o ordonanță de urgență pentru instituirea pedepsei cu închisoarea pe viață, respectiv înăsprirea pedepselor pentru aceste fapte. Am zero toleranță pentru lipsa de umanitate și lipsa de respect față de cetățean”, a declarat Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria.
 
Ea a mai anunțat că va cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru adoptarea modificărilor legislative care vor fi propuse de Ministerul Justiției.

„Ministerul Justiției a demarat o analiză a legislației penale în cazul infracțiunilor grave și foarte grave și va aduce propuneri de modificare a legii, inclusiv pentru înăsprirea pedepselor. În calitate de prim-ministru voi da ordonanțele de urgență necesare și voi trimite adrese către președinții celor două Camere ale Parlamentului pentru convocare în sesiune extraordinară. Aceste modificări legislative trebuie dezbătute și implementate imediat. Îmi asum să fac acest lucru”, a precizat Dăncilă.
 
 
După izbucnirea cazului din Caracal, premierul Viorica Dăncilă anunțase că și-ar dori un referendum pentru înăsprirea pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie.