ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Ludovic Orban a afirmat luni că ar fi posibilă menținerea, după data de 15 mai, a declarației pe proprie răspundere pentru persoanele care părăsesc localitatea de domiciliu, informează Agerpres.

Șeful Guvernului a declarat, luni, într-o intervenție la postul TV Digi 24, că o decizie în acest sens va fi adoptată de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență la scurt timp după instituirea stării de alertă.

„Există două variante: varianta menținerii tipului de declarație, fie scrisă, fie pe telefonul mobil și varianta ca persoanele care sunt oprite în filtre vor fi puse să declare scopul deplasării în afara localității. Ambele variante sunt în analiză. Vom lua o decizie cât de curând, iar organismul care va stabili această decizie este Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, iar decizia va fi luată după instituirea stării de alertă”, a anunțat premierul Ludovic Orban.