ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Ludovic Orban s-a declarat, marți, susținător al vaccinării, spunând că ar trebui contracarate toate „absurditățile și aberațiile antivacciniștilor”, parte dintr-o strategie care pornește din Est și este „bine finanțată”.

Declarația premierului a fost făcută, marți, în cadrul unei dezbateri online, care a fost organizată de CursDeGuvernare, cu sprijinul Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM).

„Eu sunt un susținător al vaccinului. Ar trebui să fim și noi mai proactivi, să derulăm campanii în care să contracarăm toate absurditățile și toate aberațiile pe care le-am auzit în campaniile pe care nu știu cine le finanțează. E clar că sunt finanțate campaniile antivacciniștilor, care în mod evident, fac parte dintr-un mecanism elaborat al unei strategii de dezinformare care e aplicată nu numai în România, ci și în alte țări din Europa și care în mare parte cred că-și are izvorul în afara Europei, mai spre est”, a spus Ludovic Orban, în cadrul conferinței online #LecțiaCovid. Resetarea sistemului de sănătate.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, totodată, intenția ca din toamnă să se facă o „vaccinare antigripală pe scară largă”.

La conferință au participat: Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, Vlad Mixich, expert în politici de sănătate, Raul Pătrașcu, manager, Spitalul Județean Timișoara, Alina Culcea, președinte ARPIM, Mirela IORDAN, CEO Pfizer România, Ion Gheorghe Petrovai, Director de proiect si co-fondator la FreshBlood HealthTech – EITHealth Hub pentru Romania.