ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul  Nicolae Ciucă, a avut o conferință de presă alături de  secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, potrivit știripesurse. 

 Declarațiile acestuia din urmă au fost cât se poate de clare privind poziția statelor aliate în contextul conflictului din Ucraina, spunând că  ”mii de trupe se află în România pentru a împiedica agresiunea”.

„NATO nu va fi intimidată sau împiedicată să ofere sprijin Ucrainei și să susțină dreptul la autodeterminare, atâta timp cât este nevoie. În fiecare săptămână, forțele ucrainene devin din ce în ce mai puternice și sunt mai bine echipate. În același timp, continuăm să ne consolidăm propria apărare. Vorbim despre o ranforsare a prezenței NATO de la Marea Neagră la Marea Baltică, avioane de luptă pentru a păstra cerurile Europei în siguranță și mii de trupe americane, belgiene, olandeze și franceze se află în România pentru a împiedica agresiunea”, a spus Stoltenberg. 

Redăm mai jos declarația premierului Nicolae Ciucă, în care acesta condamnă „comportamentul agresiv” al Rusiei și spune că afectează puternic „securitatea euro-atlantică”.

„Securitatea în regiune continuă să fie afectată de războiul ilegal de agresiune dus de Rusia împotriva Ucrainei. Am exprimat îngrijorarea cu privire la efectele pe care comportamentul agresiv și iresponsabil al Rusiei le pot avea pentru securitatea euro-atlantică și stabilitatea globală pe termen lung. Având în vedere dinamica ridicată a acestor evoluții, cât și impredictibilitatea comportamentului Rusiei, am cerut NATO să monitorizeze atent situația de la Marea Neagră. Crearea grupului de luptă condus de Franța, la care contribuie soldați din Olanda și Belgia, reprezintă materializarea acestei decizii și a unității care caracterizează alianța noastră”, a spus premierul Nicolae Ciucă..