ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prim-ministrul Noii Zeelande a impus o izolare națională strictă după ce un singur caz de COVID, apărut în Auckland, informează LifeSite News.  

Măsura de izolare a premierului Jacinda Ardern - ordonând închiderea magazinelor și a întreprinderilor și spunând oamenilor să rămână în casele lor - este considerată de observatori ca fiind "distopică" și "o fantezie de zero Covid" care este "un coșmar fără sfârșit". 

"Nu vă adunați. Nu vorbiți cu vecinii voștri. Vă rugăm să rămâneți în bulele voastre", a avertizat Ardern într-un discurs televizat. "Totul se reduce din nou la aceste principii foarte simple". 

"Știm din cazurile de peste ocean ale variantei Delta că aceasta poate fi răspândită prin simplul fapt că oamenii trec unii pe lângă alții", a continuat ea.  "Așa că mențineți aceste mișcări afară la un nivel minim, purtați o mască și asigurați-vă că mențineți această distanțare fizică."   

Răspunsul dur al guvernului neozeelandez la cazul solitar de COVID-19 a fost considerat de unii comentatori globali ca fiind extrem de disproporționat față de amenințarea pe care o reprezintă.  

"Noua Zeelandă tocmai a fost aruncată într-un blocaj la nivel național, cu toate vaccinările anulate din cauza unui singur caz de Covid", a scris pe Twitter Dan Wootton, un editorialist de la The Daily Mail. 

"Așa este, UN singur caz al unui virus cu care știm cu toții că trebuie să învățăm să trăim", a spus Wootton.  

"Fantezia "Zero Covid" a Jacindei Ardern nu este nimic mai puțin decât un coșmar fără sfârșit", a declarat el.  

"Nimic nu este mai distopic decât un prim-ministru al unei țări care îți spune că nu ai voie să vorbești cu vecinii tăi sau să treci pe lângă oameni pe stradă, pe fundalul unui panou pe care scrie "Scanați codurile QR și activați urmărirea prin Bluetooth"", a remarcat Amy Tarkanian, fostă președintă a Partidului Republican din Nevada. 

"Acest lucru se datorează UNUI singur caz COVID-19". 

În momentul de față, întreaga națiune se va afla sub izolare începând de marți, de la ora locală 23:59, și va continua timp de trei zile. Orașul Auckland și localitatea Coromandel, unde bărbatul de 58 de ani, pozitiv la COVID, a călătorit împreună cu soția sa, vor continua sub izolare timp de o săptămână întreagă.