ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Sloveniei, Janez Jansa, a contestat sâmbătă modul în care o parte a presei și unii politicieni s-au grăbit să proclame și să felicite presupusa victorie a lui Joe Biden la scrutinul prezidențial din SUA. Lui Janez Jansa i se pare ciudat faptul că fostul vicepreședinte al democraților este felicitat înainte ca acuzațiile de fraudă făcute de președintele american în exercițiu, republicanul Donald Trump, să fi fost soluționate, transmite agenția EFE, citată de Agerpres

„S-au depus contestări pe întregul teritoriu al Statelor Unite acolo unde a fost un rezultat strâns. Tribunalele încă nu au început să decidă. Din acest motiv, msm (mainstream media - n.r.) și nu un organism oficial au anunțat victoria”, a scris politicianul sloven conservator pe contul său de Twitter.

Janez Jansa s-a arătat surprins de faptul că Joe Biden primește „felicitări din toate părțile” și a încheiat postarea cerând să fie respectată „Supremația legii”.

Că Joe Biden primește felicitări din multe părți deja nu mai este un secret pentru nimeni din România, după ce sâmbătă s-au grăbit să-i transmită felicitări Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu, Dan Barna, Dacian Cioloș și alți lideri de partide parlamentare proaspăt intrate în campania electorală pentru alegerile din 6 decembrie.

Pe de altă parte, juristul Iulian Urban atrage atenția pe social media că mai întâi justiția americană trebuie să se pronunțe, după ce președintele Donald Trump a contestat rezultatul alegerilor, sugerând că ar exista nereguli majore cu voturile prin corespondență și cu softul de numărare a voturilor.

„Vad ca Iohannis l-a felicitat deja pe Biden.
 
Dle Iohannis , pana nu primeste aprobarea Curtii Supreme , Biden nu este presedinte .
 
Va las scris aici ce urmeaza zilele viitoare ( sa nu ziceti ca nu ati stiut):
 
- cei 9 judecatori ai Curtii Supreme vor cere inlaturarea voturilor false, votanti morti plus verificarea TUTUROR softurilor de inregistrare a voturilor
 
- voturile astea false se vor inlatura
 
- Trump castiga alegerile si primeste decizia Curtii Supreme sa depuna juramantul
 
- presa americana si leftistii democrati vor indemna la nesupunere fata de deciziile Curtii Supreme, inclusiv la atacuri armate impotriva judecatorilor
 
- americanii corecti vor apara Justitia si vor reactiona violent
 
- in fata acestui haos Trump ( este presedinte pana in ianuarie!) va ordona interventia Garzii Nationale
Justitia americana este in fata celei mai mari bataliu de aparare a democratiei. Iar americanii isi vor apara independenta justitiei ( Ehei romani, ce vremuri...)”, a scris avocatul Iulian Urban, sâmbătă, pe Facebook.
 
Donald Trump a scris sâmbătă pe Twitter că el a câștigat alegerile cu mult deasupra lui Joe Biden, însă gigantul tehnologic s-a grăbit să-i dubleze postarea printr-o notificare conform căreia, la ora aceea, rezultatul cursei pentru Casa Albă nu fusese tranșat în mod oficial. Nu știm cât de scrupuloși au fost cenzorii din media și social media cu reprezentanții taberei pro-Biden, care rostogolesc nestingheriți informații despre o victorie încă neconfirmată.