ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Băncile sunt vinovate de creșterea istorică a monedei europene, acuză premierul Mihai Tudose.

Șeful Guvernului a dezvăluit joi, la Antena 3, motivul pentru care BNR nu s-a implicat în stoparea creșterii euro și spune ca va avea o întâlnire cu reprezentanții băncii.

”Am o parte din explicație, pentru cealaltă vă recomand să vorbiți cu BNR, care ar trebui să fie mai atentă. BNR poate și trebuie să intervină, nu a făcut-o. În aprilie, BNR le-a spus băncilor că sunt bune, solide și au redus depozitele de la 10% la 8%, ceea ce a disponibilizat 500 milioane euro, dintre care 280 deja au plecat din țară. Practic, băncile au avut lei, i-au schimbat în euro ca să-i scoată din țară. Tot băncile au creat acest lucru”, a spus premierul MIhai Tudose, joi, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.

Mihai Tudose a mai subliniat că ”dacă aveam și un partener care-și făcea treaba bine, lucrurile nu plecau atât de sus, partener fiind sistemul bancar. Poate este și o răzbunare a unei părți a sistemului bancar din cauza faptului că-i punem să plătească taxe. După ce am fost foarte determinați pe această zonă, ghiciți ce? Au început să aibă profit, la nouă luni sunt pe profit toate.”

”Fiecare în dreptul lui, va trebui să avem o discuție serioasă cu BNR. Nu știu dacă neapărat îmi doresc, dar voi fi nevoit s-o am. În calitate de prim-ministru nu faci numai ce-ți dorești”, a mai spus premierul.