Premierul Viorica Dăncilă a anunțat,  vineri, la începutul ședinței de Guvern, că astăzi va fi adoptat proiectul pentru modificarea OUG 114/2018, una dintre consecințe fiind aceea că indicele ROBOR va fi înlocuit cu un indicator calculat exclusiv în baza tranzacțiilor interbancare. Dăncilă a precizat că noul indice de referințeă se aplică doar creditelor noi contractate de populație.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri că în consens cu părțile implicate și în baza princiiilor convenite cu BNR și cu Asociția Română a Băncilor vor fi modificate OUG 114/2018, OUG 50/2010 și OUG 52/2016.

„Modificăm astăzi OUG 114/2018, OUG 50/2010 și OUG 52/2016. Indicele ROBOR va fi înlocuit de un indicator. Incidele se aplica noilor credite către populație. Obiectivul Guvernului e să scadă costul creditelor românilor și să încurajeze economisirea”, a spus Viorica Dăncilă.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.