ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Partidele de dreapta au câștigat teren în alegerile naționale de duminică din Belgia, în mare parte în detrimentul partidelor de stânga și al celor verzi, ceea ce a determinat coaliția liberală a prim-ministrului Alexander de Croo să cadă în cap.
 
În lacrimi, premierul Alexander De Croo își dă demisia - VIDEO
 

Poate că De Croo nu a fost un nume cunoscut în Europa în afara țării natale, dar a făcut valuri uneori, în special în incursiunile sale ocazionale în politica americană. După cum s-a raportat anterior, el s-a remarcat în special prin retorica sa beligerantă la adresa fostului președinte american Trump, avertizând la începutul acestui an: „Dacă 2024 ne aduce din nou «America First», va fi mai mult ca niciodată «Europa pe cont propriu».”

De asemenea, premierul belgian nu a putut rezista să nu se implice în 2022, când Curtea Supremă a SUA a anulat hotărârea Roe vs. Wade. El a luat atunci cuvântul pentru a intona că este „foarte îngrijorat de implicațiile deciziei [Curții Supreme a SUA] privind Roe vs. Wade și de semnalul pe care îl trimite lumii. Interzicerea avortului nu duce niciodată la mai puține avorturi, ci doar la mai multe avorturi nesigure. „Belgia va continua să colaboreze cu alte țări pentru a avansa [sănătatea și drepturile sexuale și reproductive] peste tot”, spunea fostul premier.
 
În locul liberalilor, pe scena politică din Belgia va urca Partidul naționalist flamand N-VA (Noua Alianță Flamandă).