Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, joi, la începutul ședinței solemne a Guvernului desfășurate la Alba Iulia, că de la 1 ianuarie 2019 se vor majora semnificativ indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război, urmând ca acestea să crească, în medie, de aproape cinci ori.
 
„În ședința de astăzi vom adopta măsuri prin care ne onorăm eroii, veterani de război, contribuim la bunăstarea cetățenilor și generației tinere. Pe ordinea de zi avem un act normativ cu valoare reparatorie pentru o categorie de persoane cărora societatea le datorează recunoștință, iar statul are obligația să le asigure condiții decente de viață. Aprobăm o creștere semnificativă a indemnizațiilor pentru invalizii, veteranii și văduvele de război”, a declarat Dăncilă, la începutul ședinței, conform news.ro.

Premierul a anunțat că majorarea medie a indemnizațiilor este de aproape cinci ori. De exemplu, cei încadrați în gradul I de invaliditate vor avea o indemnizație de 1.500 de lei, de la 259 de lei în prezent.

Indemnizația de 231 de lei pentru cei cu gradul II de invaliditate va crește la 1.000 de lei, iar invalizi de război încadrați în gradul III vor avea o indemnizație de 900 de lei, de la 196 de lei în prezent.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.