ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul britanic Boris Johnson le cere părinților să își trimită copiii la școală luna viitoare, când va lua sfârsit vacanța de vară, informează Radio România Actualități.  

Boris Johnson consideră că este vital ca toți copiii să revină la școală, subliniind că șansele unei întregi generații sunt în pericol, dacă acest lucru nu se va întâmpla. Intervenția premierului brianic vine după ce Chris Whitty, cel mai înalt reprezentant al profesiei medicale din Anglia, a afirmat că riscurile pentru copiii care nu revin la școală sunt mai mari și mai de durată decât riscurile cauzate de infectarea cu noul coronavirus. 

„Există dovezi foarte clare cu privire la daunele pe termen lung pentru copiii care nu merg la școală. Afectează șansele lor în viață, iar riscurile unor probleme de sănătate și probleme mintale sunt mult mai mari”, a declarat expertul Chris Whitty.

El susține că dovezile medicale arată că noul virus prezintă un risc minim de deces pentru copii. Un sondaj de opinie recent arată, însă, că doar 57% dintre britanici cred că toți copiii ar trebui să revină la școală în septembrie.

Opoziția susține că Guvernul Boris Johnson a creat haos în felul în care a administrat săptămânile trecute examenele la facultate și, din acest motiv, nu mai are credibilitate.

Școlile din Marea Britanie s-au închis din cauza pandemiei, în luna martie, și s-au redeschis în iunie doar pentru un număr redus de elevi. Marea Britanie se confruntă, în ultimele zile, cu o ușoară creștere a ratei de transmitere a noului coronavirus.