ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul premier Florin Cîțu a anunțat că Guvernul interimar trimite la Parlament proiectul de lege prin care angajații din sănătate care nu s-au vaccinat anticovid și care nu au trecut prin boală vor urma să se testeze pe banii lor, informează Antena3.

„Alături de patru membri ai guvernului, Kelemen Hunor, Cseke Attila și Lucian Bode, am semnat un proiect de lege pe care îl vom depune în Parlament Pe scurt, angajații care nu sunt vacinați și nu au trecut prin boală din sistemul de sănătate public și privat vor trebui să se testeze pe banii lor”, a declarat Florin Cîțu.

În aceeași situația s-ar afla și angajații de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, cât și cei de la Inspectoratul General de Aviație, la propunerea ministrului de interne, Lucian Bode.

„Dacă nu am fi avut moțiunea de cenzură săptămâna trecută am fi avut acest proiect de lege aprobat în ședința de guvern și apoi transmis Parlametului în procedură de urgență”, a adăugat Cîțu.
 
Premierul demis a precizat, totodată, că Guvernul ia în considerare introducerea certificatului verde pentru toate activitățile economice, inclusiv pentru accesul în magazine:

„Dar ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului. Un lucru pe care l-am discutat cu ministrul Sănătății este acela de a cere certificatul verde pentru toate activitățile economice în care intrăm în contact cu persoane. Dacă vrem să avem economia deschisă, ar ajuta foarte mult.

Nu am discutat despre a reduce numărul orelor de funcționare în weekend pentru activități economice. A avea certificat verde pentru orice activitate economică e un pas important, ne gândim la acest lucru.

Este doar o triere. Dacă te vaccinezi, trecut prin boală sau testat (...) Aș merge și pe ideea introducerii certificatului verde și în magazine”, a menționat Cîțu, citează Digi24.