ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul din provincia Alberta, Canada, Danielle Smith, a concediat întregul consiliu de administrație al Alberta Health Services (AHS), toți cei care au supravegheat impunerea mandatelor stricte COVID în zonă, transmite Life Site News.

Smith, împreună cu ministrul Sănătății din Alberta, Jason Copping, au făcut anunțul ieri, la Calgary, și au plasat AHS sub conducerea unui administrator cu normă întreagă, Dr. John Cowell. 

"Albertanii doresc responsabilitate în cadrul AHS și vor să știe că un sistem de sănătate și un nivel de îngrijire de clasă mondială sunt disponibile atunci când au nevoie", a declarat Smith.  

"Avem nevoie de un sistem de sănătate care să răspundă cererii noastre în creștere și să luăm măsuri pentru a îmbunătăți accesul. Și astăzi luăm măsuri pentru a face exact acest lucru."  

Consiliul de administrație al AHS a fost format din 11 membri cu jumătate de normă. Plecarea lor vine la doar câteva zile după ce Smith a concediat-o pe medicul-șef al provinciei, Dr. Deena Hinshaw, care era în favoarea lockdodwn-urilor.

Smith a declarat că așteptările din spitale și întârzierile în intervenții chirurgicale existau deja înainte de COVID și că, deși virusul a provocat o presiune suplimentară asupra sistemului de sănătate, AHS nu și-a făcut partea sa pentru a crește îngrijirea pacienților. 

"Pacienții așteaptă prea mult timp în întregul nostru sistem de sănătate, în ciuda muncii excelente a medicilor, a asistentelor, a paramedicilor și a altor angajați din prima linie. Avem nevoie de acțiuni mai urgente pentru a îmbunătăți accesul", a declarat Smith. 

Cowell îi va raporta direct directorului general interimar al AHS, Mauro Chies. El a declarat că este pregătit să "se apuce de lucru în numele locuitorilor din Albert, construind un sistem mai bun pentru a sprijini pacienții care au nevoie de îngrijire". 

El va avea sarcina de a diminua timpii de așteptare în camera de urgență, de a îmbunătăți accesul la serviciile EMS, precum și de a căuta modalități de a simplifica structura cu o birocrație grea în care se află în prezent AHS.  

"Aștept cu nerăbdare să lucrez cu echipa AHS și să iau măsuri concrete pentru a conduce schimbările atât de necesare", a declarat Cowell.