ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti a fost sesizată că teza de doctorat semnată de Gabriel Oprea ar fi un plagiat. 

Contactat de reporterii Ştirilor TVR, cel care l-ar fi reclamat pe Oprea, generalul Ioan Sârbu, a refuzat să facă alte comentarii.

În faţa acuzaţiilor de plagiat, premierul interimar declară că reclamaţia e semnată de o persoană care ar fi acţionat din dorinţa de răzbunare:
 "Sesizarea de plagiat, ca și sesizarea depusă la ANI , precum și multe alte încercări de a-mi denigra numele, îl au ca autor pe Ioan Sîrbu. Ioan Sîrbu este cel care a fost demis de la conducerea Direcției Medicale a ministerului în timpul mandatului meu ca ministru al Apărării Naționale, pentru faptele comise în funcția pe care a deținut-o și pentru lipsa de corectitudine pe care a arătat-o față de militari., a spus Oprea.

Generalul Ioan Sârbu a trimis sesizarea la Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti.

În presă au apărut fragmente din lucrarea de doctorat a lui Gabriel Oprea, coordonată de profesorul Ion Neagu. Din cartea acestuia s-a inspirat premierul interimar. Preşedintele comisiei de etică din cadrul Universităţii anunţă că va propune membrilor acestui for să se autosesiseze.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews