Premierul interimar Mihai Fifor a discutat, vineri, la Palatul Victoria, cu o delegație a American Jewish Committee (AJC), condusă de președintele acestei organizații, David Harris, despre relația României cu SUA, inclusiv cooperarea în cadrul NATO, relația cu Statul Israel și rolul AJC în susținerea dialogului României cu cele două țări la nivel politic, informează un comunicat al Executivului.

Premierul interimar a subliniat rolul strategic al României în zona Mării Negre, angajamentul ferm al țării noastre față de relația transatlantică și ca membri ai Alianței Nord-Atlantice, amintind deopotrivă și relația foarte bună dintre România și Statul Israel. 

”România a fost și va rămâne un partener strategic de încredere al SUA și un aliat solid în cadrul NATO și ne dorim consolidarea relatiilor cu Israelul”, a afirmat prim-ministrul interimar, Mihai-Viorel Fifor. Șeful interimar al Executivului a trecut în revistă elemente concrete ale participării României la acțiunile NATO și potențialul economic al țării noastre, având în vedere faptul că România a avut în ultimii doi ani cea mai mare creștere economică dintre țările Uniunii Europene.

Conform sursei citate, membrii delegației române au discutat cu reprezentanții American Jewish Committee despre candidatura României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), fiind amintit interesul major al investitorilor americani pentru România, manifestat în contextul Forumului Trade Winds, desfășurat în octombrie 2017, la București.

Alte subiecte evocate în cursul întrevederii au fost proiectul inaugurării unui Muzeu Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului în București, precum și referiri la exercitarea de către România a președinției Consiliului UE, din primul semestru al anului 2019.

Din delegația guvernamentală română prezentă la convorbiri au făcut parte ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, secretarul general al Guvernului, Andreea Lambru, secretarul de stat Ramona Lohan și președintele Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, George Băeșu.

La întrevedere a participat, de asemenea, președintele Federației Comunităților Evreiești din Românie, Aurel Vainer.

American Jewish Commitee (AJC) - Comitetul Evreiesc American- este o organizație înființată în urmă 110 ani la New York de către magnatul american de origine iudaică Louis Marshall. Anul trecut, în timpul vizitei în SUA, președintele Klaus Iohannis a primit din partea American Jewish Commitee  distincția „Lights Unto The Nations”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews