Preotul Vasile Antonie Tămaș, care trăiește în comuna Vâlcele, județul Covasna, a reacționat, după rezoluția de la Cluj a celor trei formațiuni maghiare din România privind autonomia. Și nu prin a pune la zid pe cineva.
 „Mesaj demn de răspândit”, așa cum se intitulează textul postat pe Facebook de preotul Tămaș, încearcă să arate că nu toți maghiarii  din România gândesc precum liderii lor politici, că nu  se simt deloc reprezentați de asociațiile cu pretenții de partid și că pot fi la fel de patrioți precum românii, arborând pe case tricolorul românesc de 1 Decembrie sau prin atașamentul față de valorile istorice și spirituale ale românilor.

Vasile Antonie Tămaș este cunoscut pe rețelele de socializare drept preotul care a hotărât să lupte împotriva unui fenomen de amploare în România: uciderea copiilor nenăscuți, fiind promotorul campaniei „Un român pentru România.Nu-i abandona, nu-i avorta, îi primesc eu!”

Redăm textul postat pe Facebook de preotul Vasile Antonie Tămaș:


„Câteva cuvinte despre maghiarii din satul meu

Un mesaj demn de răspândit!

Salutare! Sunt preot în satul Vâlcele din județul Covasna, la 7 km de orașul Sfântu Gheorghe. La mine-n sat locuiesc câteva zeci de maghiari. Iată câteva aspecte în legătură cu ei:

1. Toți vorbesc corect și fluent Limba Română.
2. La 1 Decembrie, majoritatea au arborat pe casă tricolorul românesc, singurul steag care îi reprezintă.
3. Majoritatea participă la slujbele din Biserica Ortodoxă, 2 persoane primind și botezul ortodox.
4. Vor să dispară din peisaj sintagmele false "autonomie" și "ținut secuiesc".
5. Primesc colindătorii români și pe preot.
6. Nu se simt reprezentați de către asociațiile cu pretenții de partid.
7. Cei mai iubiți conducători ai lor sunt Mihai Viteazul și Ferdinand.
8. Sunt oameni de omenie, fără false sacralizări politice și sociale.

Cine nu crede, să vină la Vâlcele! Avem apă minerală, steaguri românești, o biserică frumoasă și mulți oameni buni!”


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews