ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preotul Vasile Antonie Tămaș, care trăiește în comuna Vâlcele, județul Covasna, a reacționat, după rezoluția de la Cluj a celor trei formațiuni maghiare din România privind autonomia. Și nu prin a pune la zid pe cineva.
 „Mesaj demn de răspândit”, așa cum se intitulează textul postat pe Facebook de preotul Tămaș, încearcă să arate că nu toți maghiarii  din România gândesc precum liderii lor politici, că nu  se simt deloc reprezentați de asociațiile cu pretenții de partid și că pot fi la fel de patrioți precum românii, arborând pe case tricolorul românesc de 1 Decembrie sau prin atașamentul față de valorile istorice și spirituale ale românilor.

Vasile Antonie Tămaș este cunoscut pe rețelele de socializare drept preotul care a hotărât să lupte împotriva unui fenomen de amploare în România: uciderea copiilor nenăscuți, fiind promotorul campaniei „Un român pentru România.Nu-i abandona, nu-i avorta, îi primesc eu!”

Redăm textul postat pe Facebook de preotul Vasile Antonie Tămaș:


„Câteva cuvinte despre maghiarii din satul meu

Un mesaj demn de răspândit!

Salutare! Sunt preot în satul Vâlcele din județul Covasna, la 7 km de orașul Sfântu Gheorghe. La mine-n sat locuiesc câteva zeci de maghiari. Iată câteva aspecte în legătură cu ei:

1. Toți vorbesc corect și fluent Limba Română.
2. La 1 Decembrie, majoritatea au arborat pe casă tricolorul românesc, singurul steag care îi reprezintă.
3. Majoritatea participă la slujbele din Biserica Ortodoxă, 2 persoane primind și botezul ortodox.
4. Vor să dispară din peisaj sintagmele false "autonomie" și "ținut secuiesc".
5. Primesc colindătorii români și pe preot.
6. Nu se simt reprezentați de către asociațiile cu pretenții de partid.
7. Cei mai iubiți conducători ai lor sunt Mihai Viteazul și Ferdinand.
8. Sunt oameni de omenie, fără false sacralizări politice și sociale.

Cine nu crede, să vină la Vâlcele! Avem apă minerală, steaguri românești, o biserică frumoasă și mulți oameni buni!”