ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preotul greco-catolic Chris Terheș, președinte al Coaliției Românilor din SUA, a scris pe contul său de socializare că președintele Klaus Iohannis trebuie să fie suspendat dacă nu se găsește o cale de dialog cu prin care să înțeleaga să respecte decizia CCR și să semneze decretul de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Terhes se întreabă dacă nu cumva cel care comite un act de înaltă trădare prin împiedicarea Parlamentului să legifereze este chiar președintele Iohannis.


„In Romania s-a mers spre suspendarea statului de drept si a democratiei din Romania. Nu intamplator am spus ca in urma cu 3 saptamani s-a inceput urmarirea in rem impotriva actualului premier pentru ca tot in urma cu trei saptamani s-a dat publicitatii decizia CCR prin care era obligat presedinte sa semneze decretul de revocarea a Laurei Codruta Kovesi.

Exact in perioada in care s-a publicat decizia in Monitorul Oficial, tot atunci s-a inceput urmarirea penala impotriva premierului. Aici este un joc ocult unde legile si Constitutia nu mai conteaza. In Romania, presedintele statului roman, pur si simplu se sterge pe picioare cu Constitutia. Pentru domnia sa, Legea nu mai conteaza.
                                                                                                                                   Cu privire la acuzatia aceasta de inalta tradare, ce facea cum presedintele nu este tradare? Faptul ca impiedica parlamentul sa legifereze prin folosirea de agenti straini, tot acest lobby extern pe care il face de a pune presiuni pe Parlament sa nu mai legifereze nu incalca suveranitatea poporului roman si Constitutia Romaniei?”, a spus Christ Terhes la Antena 3.

Mai mult, președintele Coaliției Românilor consideră că bugetele serviciilor trebuie drastic reduse pentru a nu se mai putea implica în domeniile îm care nu trebuie să se implice.

„Tăiat la trei sferturi bugetele serviciilor secrete din România. Cat timp serviciile secrete din Romania multiplicate in politica, economie, presam toate aceste domenii unde nu este locul lor vom avea aceasta problema in Romania. Daca Coalitia vrea sa rezolve aceasta problema taie bugetele serviciilor de informatii si introduce in lege restrictii categorice cu privire la implicarea ofiterilor in presa, societatea civila, economie si politica. Sa taie si lumea va fi de partea lor. Este o batalie continua de la Revolutie incoace intre partide si securitate. In fibra serviciilor secrete din Romania exista aceasta frustrare de a controla partidele”, a explicat Terheș.