ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților s-a aflat în weekend lângă cei greu încercați, cetățenii ucraineni (mulți vorbitori de limba română) care au trecut frontiera prin punctul vamal Siret. Biserica Ortodoxă Română (B.O.R.) a pus la dispoziție voluntari, inclusiv vorbitori de limbă ucraineană, dar și diaconi sau preoți care i-au asistat social și religios pe refugiați atât în apropiere de vamă, cât și în Gara Burdujeni-Suceava. Și oameni simpli i-au aștepta pe refugiați pentru a-i găzdui și hrăni. Este vorba de aceiași „nenorociți” de nevaccinați de până mai ieri, care erau dați ca exemplu de „rușinea României” la procentajul de vaccinare și care au dovedit apoi întregii lumi că au cea mai bună imunitate naturală din Europa. Și cea mai caldă inimă, se pare, spre deosebire de cei care i-au hulit.
 
 
 
În plus, clerici și voluntari au transportat cetățeni ucraineni la centrele de cazare din municipiile Rădăuți și Suceava. Au fost asigurate constant distribuirea alimentelor și a apei, direcționarea către locurile de cazare, oferirea de informații privind călătoria pe teritoriul României.
 
 
 
ÎPS Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, s-a aflat vineri și sâmbătă în punctul de frontieră Siret, a vorbit cu voluntarii și s-a asigurat de bunul mers al acțiunilor de sprijinire a celor aflați în nevoie, precizează pagina web a Arhiepiscopiei. VIDEO: 

Nu uităm că bisericile și mănăstirile din cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei au fost printre cele mai greu încercate în starea de alertă de abuzurile autorităților, care au făcut razii și au împărțit amenzi neconstituționale prin lăcașurile de cult, mergând până la interzicerea pelerinajelor. După care aflăm că Raed Arafat, „comandantul acțiunii” atât în vreme de epidemie, cât și în vreme de război, se împăunează din vamă în fața camerelor TV cu faptul că „avem” sute de locuri de cazare a refugiaților pe la mănăstiri - locuri puse la dispoziție prin bunăvoința B.O.R., dar care nu aparțin în nici un fel „autorităților” seculare.
VIDEO min 3.40: