ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preotul Alexandru Argatu din Boroaia, fiul marelui duhovnic Ilarion Argatu, a murit marți după-amiază, la vârsta de 75 de ani, într-un grav accident rutier petrecut în județul Bacău, în satul Onișcani, comuna Filipești. Autoturismul în care se afla părintele Argatu a lovit un stâlp și s-a răsturnat pe un câmp, scrie Informația de Suceava.

Părintele Alexandru Argatu s-a născut în satul Ioneasa, comuna Vadu Moldovei, și a slujit peste 40 de ani la Biserica „Înălțarea Domnului” din centrul comunei Boroaia, ridicată de tatăl său. Era foarte iubit și respectat de localnici, dar și de preoți.

Părintele Alexandru Argatu a scris mai multe cărți, atât mărturii despre viața tatălui său, dar și sfaturi și învățături pe care duhovnicul le-a dat celor care l-au căutat. „Minuni săvârșite de către părintele Ilarion Argatu în viață, din mormânt și după dezgropare" este una din cărțile pe care a editat-o.
Părintele Alexandru Argatu este cunoscut și pentru că a finalizat frumoasa biserică de la Boroaia, județul Suceava, a cărei construcție fusese începută de tatăl său, cu eforturi foarte mari.
 
La această biserică a și fost înmormântat arhimandritul Ilarion Argatu, pentru ca în mai 2006, după împlinirea a șapte ani de la moartea sa, trupul duhovnicului să fie dezgropat după datină și să se descopere că este aproape intact, deși sicriul putrezise în totalitate.