ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părintele Nicolae Tănase, Parohul de la Valea Plopului, Județul Prahova, a acordat un interviu pentru Basilica, în care a vorbit despre rolul Comisiei de Bioetică a Bisericii Ortodoxe Române, de a îmbina cercetarea și actualizarea permanentă a datelor din domeniul științific cu argumentul teologic și moral.

„Argumentele acestea științifice merg mai bine la o anumită categorie de oameni decât argumentele religioase. Și, pornind de la argumentele științifice, sigur că se va ajunge și la argumente religioase, respectiv la aspectele morale pe care le creează atitudinea față de viață”, a explicat preotul.
 
„Episcopii, preoții care ne ocupăm cu aspectele acestea teologice nu putem avea toate cunoștințele necesare din punct de vedere științific. Și atunci este important ca Sfântul Sinod, sau noi, preoții, sau cei care luptăm pentru viață să fim documentați”, a declarat parohul pro-viață de la Valea Plopului. 

Părintele a mai subliniat cât de relevant este ca „Biserica, la inițiativa Sfântului Sinod, să iasă în față cu această poziție foarte clară și precisă pentru viață”.

Continuarea la Basilica