ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cei care vor să facă o faptă bună în Postul Paștilor pot sprijini campania părintelui Dan Damaschin, preot misionar la Spitalul Clinic Universitar de Obstetrică și Ginecologie „Cuza-Vodă” din Iași. Prin Asociația „Glasul Vieții”, acesta a demarat vineri o nouă campanie de strângere de fonduri pentru ajutorarea a 7.000 de copii ai unor familii nevoiașe din județul Iași. Organizația sa sprijină săptămânal și 157 de mame cu mulți copii, cărora le asigură scutece, lapte praf, alimente, detergenți și haine, informează Basilica.ro.

Într-un anunț făcut joi pe pagina sa de Facebook, preotul Dan Damaschin descrie acțiunea pregătirii de pachete pentru câteva mii de copii sărmani, care să poată astfel întâmpina Sfintele Paști în siguranță, cu un minim de necesități acoperite: haine și încălțări, articole de igienă, merinde și dulciuri. În acest sens, a fost întocmită o listă cu numele și situația copiilor, din care creștinii își pot alege pe cine să „sponsorizeze”. Donația sugerată este de 250 lei sau 50 și ceva de euro/lire/dolari pentru fiecare copil, având prioritate achitarea pachetelor deja făcute pe datorie. 

Pr. Dan Damaschin este un client vechi al unei mici fabrici locale de încălțăminte, care produce periodic mii de perechi de pantofi comandate special pentru copiii sprijiniți prin Asociația „Glasul Vieții”. Momentan, preotul de caritate preferă să primească donații în bani, deoarece poate negocia un preț bun pentru a îmbrăca și încălța cât mai mulți copii din lista nevoiașilor, știut fiind că pentru comenzi mai mari și prețurile sunt mai mici. Ulterior, va fi deschisă o listă separată pentru cei care ar dori să trimite pachete făcute de ei, în locul sumelor de bani.

Cei care optează pentru achitarea unui pachet deja făcut de Asociația „Glasul Vieții” sunt rugați să își aleagă un copil (sau mai mulți) din lista întocmită de preotul maternității din Iași.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1nrG6CV5CN8pV4NPFj_3hJpGVhF_QkTwj60Y3kVavCCM/edit?fbclid=IwAR0WeAkj3iryPTPURJrGpOg6qV9TagM0C_2yVH9g-tPdTh4tuqF6drsC2QQ#gid=0

Potrivit anunțului făcut de pr. Dan Damaschin pe pagina lui de Facebook, modalitățile de transmitere a donației sunt următoarele:

1. Prin transfer bancar:

Asociația „Glasul Vieții”, cont deschis la Banca Transilvania

RO64BTRLRONCRT00W8759401 (Lei)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (Euro)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (Lire sterline)
Cod Swift BTRLRO 22

2. În cutia milei de la Biserica din incinta Maternității „Cuza Vodă” (puneți pe GPS Biserica Maternității „Cuza-Vodă” și vă lasă exact unde trebuie);

3. Prin Paypal la adresa: pr.dandamaschin@yahoo.com ;

4. Puteți pune prin RIA pe numele SPINU LOREDANA, cu ridicare de la Agenția „Smith and Smith” de pe Str. Costache Negri din Iași, iar prin Western Union și Moneygram numai după ce stăm de vorbă și vă dăm un voluntar care poate ridica banii.

5. Cont de REVOLUT:

DAMASCHIN DĂNUȚ
BB77REVO00997003670334
BIC: REVOGB21
0744798610;

6. Prin Poștă sau Curierat pe adresa Bisericii Maternității „Cuza-Vodă”, Iași, str. Cuza-Vodă, nr. 34.

Aceasta nu este prima acțiune umanitară demarată de preotul de caritate ieșean. ActiveNews anunțase în decembrie colecta de Crăciun desfășurată de inimosul părinte, prin care mii de copii nevoiași au primit ghete, haine și jucării de sărbători. De atunci, au mai fost donate alimente, materiale de construcții, medicamente, manuale școlare, jucării, electrocasnice ș.a. pentru familiile cu mulți copii din județul Iași.