Este cunoscut mai ales pe rețelele de socializare ca preotul care a hotărât să lupte împotriva unui fenomen de amploare în România: uciderea copiilor nenăscuți. Preotul Vasile Antonie Tămaș din comuna Vâlcele, județul Covasna, promotorul campaniei „Un român pentru România.Nu-i abandona, nu-i avorta, îi primesc eu!”, lansează acum, în preajma sărbătorii Nașterii Domnului, un apel către compatrioții săi: „Ascultați colinde românești! Colindați în limba țării!”. 

„De o lună de zile, pretutindeni, în urechile românilor răsună cântece englezești în care cuvântul ”crismăs” se repetă enervant, pe ritmuri care ne pot duce cu gândul la orice în afară de Hristos. Oh, Iisus Pruncul nici măcar nu este pomenit acolo, neavând loc în circul trubadurilor care militează pretutindeni pentru avort, zoofilie și toleranță față de prostiile împodobite, subordonate vestului.
 
Știu, sună cam dur, dar tot patriotismul declarativ al multor români ieșiți pe străzi la mitinguri și la plimbare se stinge când, intrând în peco, nu sunt întâmpinați de colinde românești, ci de felurite vorbe nepricepute care fac referire la nimic. În 1989 s-a murit și pentru colindele românilor. Am început să le vindem prea ușor.
 
Ascultați colinde românești! Colindați în limba țării! Hristos se naște!”, a scris preotul Vasile Antonie Tămaș pe blogul său.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews