ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bătrân în vârstă de 65 de ani din tribul etnic australian aborigen Wakkawakka din statul Queensland, a murit după ce a primit o a doua doză  de vaccin. Bătrânul tribului, Bevan Costello, fusese convins de Australian Broadcasting Corporation (ABC) să promoveze serul în comunitatea sa - făcându-și el însuși vaccinul, potrivit Free West Media.

Costello, din Cherbourg, a murit la șase zile după ce a primit a doua doză a vaccinului Covid, crezând că face ceea ce trebuie pentru poporul său. Oficialii din domeniul sănătății de la ABC și de la guvern îl convinseseră pe Costello să convingă aborigenii ezitanți să se vaccineze și să facă injecția. 

ABC a anunțat că a făcut-o "pentru a se proteja pe sine și comunitatea sa", repetând scenariul obișnuit de vânzare a vaccinurilor din partea guvernului.

Având în vedere că numărul celor nevaccinați din întreaga lume este din ce în ce mai mic, iar cei care nu s-au vaccinat par să nu fie impresionați de eforturile de a-i convinge că este în regulă să își injecteze un medicament experimental în organism, guvernele și mass-media au trecut la abordări mai agresive. Guvernele și companiile private merg pe calea mandatului, forțând milioane de oameni să aleagă între preocupările lor legate de vaccinuri și mijloacele lor de trai, relatează Free West Media.

Free West Media a continuat:

În interviul televizat, Costello a povestit cum a devenit "mai încrezător" datorită faptului că a fost vaccinat complet. El a explicat că era diabetic și că vaccinul îl va proteja împotriva contractării Covid-19. Potrivit ABC, locuitorii din Cherbourg au o rată de vaccinare deosebit de scăzută, cu doar 4,6 la sută complet vaccinați la 9 septembrie. Oficialii au dat vina pe "miturile legate de vaccinuri".

Autoritățile din Queensland au acuzat, de asemenea, persoanele nevaccinate de prelungirea închiderii și a deceselor cauzate de Covid. Așezarea aborigenă Cherbourg, un oraș rural situat la nord-vest de Brisbane și care găzduiește a treia cea mai mare comunitate aborigenă din Queensland, are o populație de 1269 de persoane, dintre care 99 la sută s-au identificat ca indigeni australieni.

Cunoscut ca "Unchiul Bevan" în comunitatea sa, acesta a primit al doilea vaccin cu ARNm Pfizer în jurul datei de 9 septembrie la o stație de vaccinare pop-up locală, potrivit ABC. El le-a spus jurnaliștilor că mulți dintre colegii săi din tribul Wakkawakka s-au temut prea mult să își facă injecția din cauza "neînțelegerii greșite a informațiilor, mai ales pe rețelele de socializare". Oficialii au acuzat chiar tribul Wakkawakka că a permis "o mulțime de informații false să circule".

Dar se pare că bătrânul tribului a înțeles greșit intențiile presei și ale guvernului australian de a-l pune să promoveze un vaccin experimenta și, în cazul său, mortal. ABC a renunțat rapid la clipul promoțional în care apărea liderul aborigen după ce acesta a murit din cauza injecției.

Așa cum ne-am obișnuit în ultimele luni, această poveste este aruncată în gaura memoriei mai repede decât Dunkaccino. ABC s-a distanțat de poveste și chiar de comunitatea în sine. Nimeni din mass-media mainstream nu a relatat povestea în Australia sau în afara ei. Free West Media a continuat:

Detaliile despre moartea unchiului Bevan în mass-media sunt puține. Pagina de Facebook a Consiliului Aborigen al Comitatului Cherbourg a postat două anunțuri la șase ore distanță unul de celălalt despre moartea sa, pe 14 și 15 septembrie. Primul a menționat "decesul său subit", în timp ce al doilea a descris-o ca fiind o "moarte subită".

Între timp, șeful Asociației Medicale Australiene din Queensland i-a amenințat pe cei nevaccinați cu amenzi, acuzații de fraudă și apartheid. "Viața va fi mizerabilă fără a fi vaccinat. Nu veți putea să vă ascundeți", a avertizat doctorul Chris Perry. La Channel 9 din Australia, el i-a numit "nebuni" pe cei care au decis să nu se vaccineze.