La începutul anului următor, Bulgaria va face parte din Schengen cu frontierele aeriene, a declarat liderul europarlamentarilor din PPE și principalul candidat pentru funcția de președinte al Comisiei Europene, Manfred Weber, la o întâlnire cu liderul Grupului Parlamentar al GERB și vicepreședinte al acestui partid, Țvetan Țvetanov, transmite publicația bulgară 24 Chasa. 

Într-un interviu acordat sursei citate, Weber și-a exprimat susținerea pentru aderarea Bulgariei la Schengen pe calea aerului, la Helsinki, la numai câteva minute după ce a câștigat nominalizarea pentru funcția de președinte al Comisiei Europene, la Congresul PPE ce a avut loc pe data de 8 noiembrie, în capitala Finlandei.

În 5 noiembrie, Comisia pentru Libertățil Civile (LIBE) din Parlamentul European și-a reiterat îndemnul adresat miniștrilor statelor membre Uniunii Europene de a aproba rapid aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, ca membre cu drepturi depline.

Manfred Weber, lider al grupului PPE, a declarat în septembrie, în plenul PE, că schimbările din justiție afectează nu doar candidatura României la spațiul Schengen, ci și pe ale Bulgariei și Croației, solicitând autorităților de la București "să înceteze să pună în pericol lupta împotriva corupției"


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.