ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ziarele și site-urile maghiare pun tunurile pe legea Trianonului, proiect legislativ care se va dezbate săptămâna viitoare în Senat.

O serie de publicații și site-uri maghiare au deschis un front de luptă împotriva legii Trianonului care prevede până la 5 ani de închisoare pentru cei care contestă Tratatul de la Trianon care consfințea existența României de după Unirea de la 1918, scrie site-ul pesurse.ro. Legea îi aparține deputatului Bogdan Diaconu, liderul naționaliștilor din Partidul România Unită, și se află pe ordinea de zi a votului din Senat, urmând a fi votată probabil săptămâna viitoare. 

Proiectul PRU mai prevede pedeapsa cu închisoare și pentru cei care arborează însemne de doliu sau transmit mesaje negative la adresa Trianonului, dar și pentru cei care contestă istoria de asuprire a românilor din Transilvania de către maghiari.
 
Tratatul de la Trianon, semnat pe 4 iunie 1920 între Puterile Aliate învingătoare în Primul Război Mondial şi Ungaria, a marcat destrămarea imperiului austro-ungar şi unirea Transilvaniei cu România.