ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Compania americană Coca-Cola a depus trei cereri la Serviciul Federal pentru Proprietate Intelectuală (Rospatent) din Rusia pentru înregistrarea mărcilor, scrie Vedomosti care citează informații din baza de date a serviciului. Potrivit informațiilor publicate, vorbim despre mărcile Coca-Cola, Sprite și Fanta, transmite Cotidianul.

Mărcile aparțin claselor 32 și 33 din Clasificarea internațională a bunurilor și serviciilor, se arată în articol . Aceste categorii includ băuturi răcoritoare și alcoolice, apă spumantă și altele.

De asemenea, se pare că și compania americană Starbucks Corporation a depus cereri la Serviciul Federal pentru Proprietate Intelectuală pentru înregistrarea a 14 mărci comerciale în Rusia. Potrivit bazei de date, cererile au fost trimise de la sfârșitul lunii mai până la 1 iunie 2024. 

Peste 200 de companii și-au anunțat retragerea din Rusia în 2022 în semn de protest față de invazia devastatoare a Rusiei în Ucraina.