ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 29 iunie, președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit cu comandanții unităților PMC Wagner, precum și cu fondatorul unei companii private, Evgheni Prigojin. Acest lucru a fost anunțat în timpul unei conferințe de către secretarul de presă al liderului rus Dmitri Peskov, informează site-ul rus de presă Ura.ru.

„Într-adevăr, președintele a avut o astfel de întâlnire. A invitat la ea 35 de oameni - toți comandanții detașamentelor și conducerea companiei, inclusiv Prigojin însuși. Întâlnirea a avut loc la Kremlin pe 29 iunie. A durat aproape trei ore. <...> Putin a ascultat anunțurile comandanților și le-a oferit alte opțiuni pentru angajare și utilizare în luptă. Comandanții înșiși au subliniat că sunt susținători convinși și soldați ai șefului statului și comandantului suprem. Ei sunt gata să continue să lupte pentru patria lor”, a spus Dmitri Peskov. Cuvintele sale sunt citate de corespondentul URA.RU.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a spus că nu știe detaliile întâlnirii. Întrebat dacă cineva de la Ministerul rus al Apărării a fost la întâlnire, Peskov a spus că nu mai are nimic de spus despre eveniment.