ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cea mai veche publicație românească din nordul Bucovinei, săptămânalul „Monitorul bucovinean”, care mai apare astăzi pe suport de hârtie, riscă să dispară, atrage atenția Centrul Media BucPress Cernăuți.

Anul acesta publicația respectivă va împlini 65 de ani de la prima apariție. Urmăriți un reportaj realizat de Vitalie ZÂGREA. VIDEO:
 
 
Vitalie Zâgrea este redactor, autor și prezentator al emisiunilor în limba română din cadrul redacției principale de emisiuni în limbi străine a Radioului Ucrainean. Este autorul și prezentatorul emisiunilor „Sinteza politică a săptămânii”, „Renașterea națională”, „De la inimă la inimă”. A început să lucreze la Radio „Ucraina-Internațional” la 10 ianuarie 1997, la vârsta de 22 de ani. De atunci își desfășoară activitatea la acest post de radio, unde se simte foarte bine, înconjurat de colegi talentați și devotați profesiei alese. A lucrat mai întâi redactor, apoi redactor superior, redactor șef-adjunct și din anul 2005 este în funcția de redactor-șef al redacției emisiuni în limba română a postului de radio „Ucraina-internațional”, potrivit nrcu.gov.