ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


  • Președinta Colegiului Regal de Pediatrie și Sănătate a Copilului a declarat că testele ar trebui să dispară
  • În prezent, elevii trebuie să facă două teste cu flux lateral pe săptămână
  • Dacă testul este pozitiv, copiilor li se spune să stea acasă timp de cel puțin zece zile
 
Testarea Covid masivă în școli provoacă un haos inutil și ar trebui să înceteze, a declarat Dr. Camilla Kingdon, Președinta Colegiului Regal de Pediatrie și Sănătate a Copilului din Marea Britanie, potrivit Daily Mail, avertizând, totodată, că micuții nu ar trebui să fie lăsați să „poarte povara” pandemiei.

Școlile din Anglia au renunțat în iulie la aproape toate măsurile de control a virusului, cu excepția testării de două ori pe săptămână a elevilor. Cei care obțin un rezultat pozitiv trebuie să stea acasă timp de 10 zile.

Dar, pe fondul creșterii ratei de infectare în rândul tinerilor, unele școli reintroduc rând pe rând măsuri precum măștile de protecție și le spun copiilor să rămână acasă dacă un frate sau o soră de-a lor a contractat virusul.

Toate acestea, în contextul în care Serviciul Național de Sănătate (NHS) din Marea Britanie plănuiește să deschidă în următoarele săptămâni clinici de vaccinare fără programare pentru elevi, cu scopul de a accelera campania de vaccinare.

Dr. Kingdon s-a opus luni reintroducerii mai multor reguli în sălile de clasă, declarând pentru The Daily Telegraph că această grupă de vârstă prezintă un risc foarte scăzut de infectare cu noul coronavirus.

Ea a spus: „Le cereți unor copii complet sănătoși să fie supuși testării, cu riscul de a fi excluși (din școală). Există o îngrijorare reală că amplificăm un nivel de haos în sistem care nu este necesar”.

Deputata conservatoare pentru Penistone și Stocksbridge, lângă Sheffield, Miriam Cates, a criticat, de asemenea, testele, considerându-le „complet inutile” și „un alt exemplu de tratare a copiilor ca cetățeni de mâna a doua”.

Ea a declarat pentru ziar: „În circumscripția mea electorală, numărul absențelor este considerabil mai mare decât în mod obișnuit”. 

„Nu toți copiii sunt, de fapt, bolnavi, dar pentru că au avut un test pozitiv, nu li se permite să vină la școală timp de zece zile.

„Nu există absolut niciun motiv pentru a continua testarea în masă a copiilor. Tot ceea ce face este să prelungească perturbarea și să perpetueze frica”.

Copiii care au un rezultat pozitiv la testul cu flux lateral (test rapid antigen) sunt obligați să facă un test PCR. Dacă și acesta este pozitiv, trebuie să se izoleze timp de zece zile.