ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Este timpul ca Uniunea Europeană să se gândească la introducerea obligativității vaccinării Covid în tot blocul comunitar, a declarat astăzi de la Bruxelles Ursula von der Leyen, potrivit Daily Mail.

Președinta Comisiei Europene a afirmat că, în cele din urmă, statele membre vor trebui să decidă propriile reguli privind vaccinarea, însă, în opinia sa, este momentul potrivit pentru a se dezbate introducerea obligativității vaccinurilor.
 
Întrebată de un jurnalist dacă susține obligativitatea vaccinării tuturor, ea a răspuns: „În primul rând, acest lucru este de competența exclusivă a statelor membre - prin urmare, nu este de competența mea să dau niciun fel de recomandare”, a recunoscut ea.
 
„[Dar] dacă mă întrebați care este poziția mea personală, acum doi sau trei ani nu m-aș fi gândit niciodată că o să asist la ceea ce vedem acum - că avem această pandemie oribilă, avem vaccinurile salvatoare, dar ele nu sunt folosite în mod adecvat peste tot, iar asta înseamnă un risc enorm pentru sănătate.
 
Dacă ne uităm la statistici, 66% din populația UE este vaccinată, ceea ce înseamnă că o treime din populație nu este vaccinată. Este vorba de 150 de milioane de oameni, ceea ce este foarte mult. Nu toți pot fi vaccinați - copiii foarte mici și persoanele cu afecțiuni medicale, dar marea majoritate ar putea fi.”
 
„Prin urmare, cred că este justificabil și oportun să avem această discuție acum, despre cum putem încuraja [populația să se vaccineze] și, eventual, să ne gândim la modul în care putem face vaccinarea obligatorie în cadrul Uniunii Europene”. 

„Este nevoie de o discuție, este nevoie de o strategie comună, dar este o discuție care cred că trebuie să aibă loc”.
 
Declarațiile Ursulei von der Leyen au fost făcute după ce Austria și Germania au anunțat că intenționează să impună vaccinarea Covid tuturor adulților.