ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Emisarii președintelui Biden se află la Taipei, într-o vizită care are ca scop propășirea relațiilor americano-taiwaneze. Din delegația trimisă la Taipei face parte Christopher Dodd , precum și foștii secretari de stat adjuncți Richard Armitage și James Steinber, potrivit agerpres.

Conform surselor, Tsai-Ing-wen, președinta taiwaneză, a declarat emisarilor că "Aceste acțiuni (ale Chinei, n.red.) schimbă statu quo-ul în Indo-Pacific și amenință pacea și stabilitatea regionale. Dorim să lucrăm cu țări care împărtășesc aceleași opinii, printre care Statele Unite, pentru a apăra împreună pacea și stabilitatea în regiunea indo-pacifică și a descuraja manevrele îndrăznețe și provocările''. 

Fostul senator Dodd i-a trasnmis lui Tsai că administrația de la Washington va fi  ''prietenul de încredere'' al Taiwanului, va sprijini investițiile insulei în autoapărare și va adânci ceea ce el a numit ''relațiile economice robuste''. De asemenea, a adăugat că relația dintre Administrația Biden și Taipei este mai solidă ca oricând.

Îngrijorăirle președintei Tsai vin pe fondul numărului record de avioane al armatei chineze, care a trimis 25 de avioane, luni, în spațiul taiwanez. Potrivit autorităților de la Taipei, incursiunea de luni este cea mai amplă din ultimul an.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews