ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Emisarii președintelui Biden se află la Taipei, într-o vizită care are ca scop propășirea relațiilor americano-taiwaneze. Din delegația trimisă la Taipei face parte Christopher Dodd , precum și foștii secretari de stat adjuncți Richard Armitage și James Steinber, potrivit agerpres.

Conform surselor, Tsai-Ing-wen, președinta taiwaneză, a declarat emisarilor că "Aceste acțiuni (ale Chinei, n.red.) schimbă statu quo-ul în Indo-Pacific și amenință pacea și stabilitatea regionale. Dorim să lucrăm cu țări care împărtășesc aceleași opinii, printre care Statele Unite, pentru a apăra împreună pacea și stabilitatea în regiunea indo-pacifică și a descuraja manevrele îndrăznețe și provocările''. 

Fostul senator Dodd i-a trasnmis lui Tsai că administrația de la Washington va fi  ''prietenul de încredere'' al Taiwanului, va sprijini investițiile insulei în autoapărare și va adânci ceea ce el a numit ''relațiile economice robuste''. De asemenea, a adăugat că relația dintre Administrația Biden și Taipei este mai solidă ca oricând.

Îngrijorăirle președintei Tsai vin pe fondul numărului record de avioane al armatei chineze, care a trimis 25 de avioane, luni, în spațiul taiwanez. Potrivit autorităților de la Taipei, incursiunea de luni este cea mai amplă din ultimul an.