ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președinta Ungariei, Katalin Novak, se află în vacanță cu familia în Transilvania. După ce zilele trecute a efectuat vizite oficiale în Transcarpatia, la Kiev, la Vatican și la Roma, Novak a postat pe pagina sa de Facebook fotografii dintr-o excursie în familie în Transilvania, conform publicației maghiare Kronika

În timpul vizitei în Transilvania, Novak a postat un album de la Valea Uzului, acolo unde steagurile tricolore românești au fost date jos de pe poarta Cimitirului, iar steagul Ungariei a fost ridicat ilegal pe catarg, după cum remarca Mihai Tîrnoveanu. Tot în șirul de postări, președinta Ungariei a ținut să specifice că se află în ”Erdely”.
 
Acțiunile recente de la Valea Uzului și acum vizita președintei Ungariei, „relevă de fapt mentalitatea liderilor politici aleși ai comunității maghiare, anume aceea că Armata Română atât în Primul Război Mondial dar și în Al Doilea Război Mondial a "invadat" "patria lor", adică Transilvania, considerată ca fiind parte a Ungariei.  Ei spun asta în modul cel mai clar cu putință, manifestându-se totodată în acest sens”, mai afirma Mihai Tîrnoveanu.