ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Proiectul de lege privind carantinarea și izolarea nu poate trece de Parlament în forma actuală, a declarat, miercuri, Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților (ANPP), potrivit Agerpres.
 
„Toate măsurile luate în ultima perioadă au fost nefundamentate, nu au fost dezbătute, au fost pompieristice, au fost fără respectarea ființei umane, au fost medici blocați în spitale. (...) Condițiile de carantină au fost sub orice critică, cu încălcarea demnității umane. (...) Noi apreciem decizia CCR, care este una corectă. Guvernul are de-a face cu oameni, trebuie să respecte demnitatea umană, trebuie să ne respecte ca oameni. Nu suntem niște viermi, cum spunea cândva Elena Ceaușescu când vedea oameni la coadă", a susținut Barbu, la o dezbatere organizată de PSD la Parlament pe tema proiectului legii privind carantinarea și izolarea, aflat în discuție la Comisia juridică a Camerei Deputaților.
 
„Nu am fost consultați, nici Parlamentul n-a fost consultat în foarte multe decizii ce trebuiau luate în baza unor legi. (...) După 15 mai, în loc să deschidă spitalele, au preferat să meargă mai departe cu zero pacienți sau cu câțiva pacienți și avem spitale municipale sau județene care au restrâns foarte mult activitatea, dar banii i-au primit. De asemenea, ne așteptăm la o deschidere inclusiv pentru ambulatorii. Ne trezim că analize medicale nu putem să le facem pentru că nu sunt fonduri de la CNAS. Iată câte încălcări ale drepturilor noastre ca pacienți, iar acest proiect de lege încalcă și alte prevederi Constituționale, dar încalcă orice regulă de democrație", a afirmat Vasile Barbu.

În opinia sa, „aceste prevederi nu pot trece de Parlament”. „Și am încredere în toți parlamentarii de toate culorile politice, chiar liberali, și sunt convins că nu vor lăsa asemenea interpretări și poate vor fi reformulate, astfel încât legea să funcționeze pentru cetățeni”, a adăugat el.

Potrivit acestuia, foarte multe decizii s-au luat în această perioadă "pe persoană fizică".