ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Academiei Române, prof. dr. Ioan Aurel Pop, a criticat planul elaborat miercuri de oficialii din învățământ, avertizând că, prin generalizarea alternaivei digitale a demersului pedagogic, riscăm să ne îndreptăm spre îndobitocirea tinerilor, potrivit Observator News

„Eu am spus că școala online, în acest moment, este o alternativă necesară, dar ar fi o mare eroare să o generalizăm pentru că suntem în fața unei situații-limită și riscăm să confundăm excepția cu regula. Autoritățile ar trebui să spună clar și precis că normalitatea este școala față în față și nu școala online. Dacă nu scoatem în evidență acest aspect temporar riscăm să dăm impresia că această criză se va prelungi la nesfârșit. [...] Nu ne putem juca cu generalizările. Un învățător face mai mult decât 10 laptopuri”, a opinat academicianul Ioan Aurel Pop, la Observator.
 
Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat miercuri că școala va începe la 14 septembrie, existând 3 scenarii de desfășurare a cursurilor. În cel mai sumbru dintre acestea, „dacă situația epidemiologică va fi una foarte dificilă, atunci se ia decizia ca pentru 14 zile să fie suspendate cursurile și să continue școala în sistem online”, a explicat Monica Anisie. 

După cum ActiveNews a relatat anterior, prof. dr. Ioan Aurel Pop s-a pronunțat în favoarea școlii clasice și înainte de anunțarea deciziei oficiale privind variantele de desfășurare a noului an școlar: „Cum să ne imaginăm noi că vom face școală la distanță? Cum să ne imaginăm noi că este corect un masterat făcut online? Să transmiți acest lucru ca și cum ar fi ceva normal mi se pare o exagerare și o lipsă de respect pentru acest popor. Școala trebuie făcută față în față”, sublinia luni președintele Academiei Române.