ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Momentul comemorării evenimentelor din decembrie 1989 este copleșitor și „un prilej de cumpănire”, fiind totodată un moment benefic pentru ca ranchiuna să fie lăsată deoparte, consideră președintele Academiei Române, prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop. Academia Română are menirea să dezvăluie adevărul, iar cecetările din cadrul instituției se vor îndrepta și înspre aprofundarea evenimentelor din decembrie 1989, a mai spus președintele celui mai înalt for de știință și cultură din România.

„Este bine să lăsăm deoparte ranchiuna și să procedăm la îndemnul pe care ni l-au adresat eroii. E un prilej de cumpănire, de corectare a unor erori, de construire a societății democratice”, a afirmat președintele Academiei Române, duminică, cu prilejul vernisajului expoziției de fotografie „Revoluția română. 30 de ani de libertate”, găzduit de  Ateneul Român.

Acad. Ioan-Aurel Pop a adăugat că Revoluția, „după părerea multor istorici, de la Marea Unire încoace a fost cel mai important eveniment din viața acestui popor".

„Idealul era atunci o societate democratică bazată pe valorile și virtuțile consacrate și verificate, o societate fără dictatură și fără comunism. (...) Dacă nu am reușit încă să avem o astfel de societate în toate articulațiile sale nu e vina lor, a eroilor care ne-au arătat și edificat calea. E vina noastră, care am fi putut fi viță de eroi, e vina noastră, pentru că n-am știut să urmăm calea întocmai”, a menționat Ioan -Aurel Pop.
 
Expoziția „Revoluția română. 30 de ani de libertate” de la Ateneul Român cuprinde fotografii din arhiva AGERPRES, ce documentează evenimentele din decembrie 1989, iar vernisajul a fost urmat de un concert susținut de Orchestra și Corul Filarmonicii „George Enescu”.