ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, a semnat miercuri pentru Unirea României cu Republica Moldova, în cadrul vernisajului „Desăvârșirea statului național unitar român”. 

Academicianul Ioan-Aurel Pop se alătură astfel miilor de oameni care până acum au spus „DA”  pentru Reîntregirea Țării în cadrul campaniei de semnături „1 milion pentru Unire”, care se desfășoară în toată România, Republica Moldova și în Diaspora, și în care sunte antrenate sute de asociații și voluntari care își doresc Unirea.

Gestul său, a spus președintele Academiei Române, este un apel la unitate, în pragul împlinirii a 100 de ani de Marea Unire, adresat românilor, cărora le cere să „își aducă Basarabia Acasă”. „Cea mai caldă pledoarie pentru români și România au făcut-o moldovenii. Marii cronicari moldoveni, Dimitrie Cantemir și Mihail Kogălniceanu au adresat acest mesaj de românism și de românitate, iar Basarabia merită toată prețuirea noastră pentru că s-a înfățișat cea dintâi dintre țările țării la apel, intrând în 27 martie în Regatul României, dând exemplu celorlalte țări românești. Exemplul Basarabiei e extrem de important și trebuie să-l urmăm și să-l înțelegem și noi și să refacem ceea ce ei au făcut cu atâta dăruire în 1918”, a spus președintele Academiei Române.

Reamintim că scopul campaniei care a demarat în primăvară este de a aduna un milion de semnături, care vor oferi cadrul legal pentru revizuirea Constituției prin introducerea unui preambul în care va fi menționată ideea de reîntregire națională.