ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sursele au declarat pentru CNN că președintele Afganistanului, Ashraf Ghani, a demisionat duminică, iar un nou guvern interimar urmează să preia în curând conducerea. Ulterior s-a aflat că președintele a fugit din țară.

Diplomații americani au fost evacuați din ambasada lor cu un elicopter după un avans fulgerător al militanților, care erau gata să conducă din nou Afganistanul la 20 de ani după ce au fost înlăturați de forțele conduse de SUA în urma atacurilor din 11 septembrie asupra Statelor Unite.

Luptătorii talibani ajungeau în capitală "din toate părțile", a declarat pentru Reuters un oficial de rang înalt al Ministerului afgan de Interne.

Puterea va fi predată unei administrații de tranziție, a transmis pe Twitter ministrul interimar de interne al guvernului, Abdul Sattar Mirzakawal, pe canalul de știri Tolo. "Nu va avea loc un atac asupra orașului, s-a convenit că va avea loc o predare pașnică a puterii", a spus el, fără a da detalii.

Un tweet de pe contul palatului prezidențial afgan a declarat că s-au auzit focuri de armă în mai multe puncte din jurul Kabulului, dar că forțele de securitate, în coordonare cu partenerii internaționali, au controlat orașul.

Multe dintre străzile din Kabul erau sufocate de mașini și de oameni care încercau fie să se grăbească spre casă, fie să ajungă la aeroport, au declarat locuitorii.
 
(VIDEO cu fostul președinte Bush, în 2001, în care zicea că regimul taliban se va sfârși)